Nu dat de winkel gesloten is...

Kun je bij ons nog steeds terecht voor voedingsadvies. Wij geloven dat een hond in elke levensfase een aanpassing nodig heeft in het geven van voer. Niet alleen wát, maar ook hóe!

Denk hierbij aan het eerste jaar. De eerste maanden eet je hondje werkelijk alles (tot ergernis aan toe soms, ook op straat). Komkommer, wortels, brokken, werkelijk het een is nog lekkerder dan het andere.

En dan zijn ze 4-5 maanden... tanden wisselen, waar wij mensen een aantal jaar over doen, doen honden eventjes in een paar maanden. En dit gaat gepaard met een gedragsverandering. Ook in eetgedrag.

Denk je dat je er nu bent?

Nee, dan begint de puberteit. Joepie! Je hond krijgt een eigen karakter, weet wat hij wilt. En dat is dus niet meer die komkommer en wortels. En, uh, die brokken? Pfff...die laat ik even staan, want we gaan zo naar buiten en dan gaan we trainen met het echte lekkere spul. Precies genoeg om geen honger te hebben. Precies genoeg dat mijn baasje zich zorgen gaat maken en lekker blikvoer, kaas, yoghurt door mijn brokken gaat doen als ik maar zielig genoeg kijk.

En dan is hij volwassen, ook deze leeftijd moet onderhouden worden zodat.....

je zolang mogelijk niet naar de senioren periode 'moet' gaan.

 

KORTOM:

Er is zoveel te vertellen over het (eet-)gedrag van een hondje, we kunnen er boeken over schrijven.

 

Heb je advies nodig?

Bel ons! Nu dat onze winkel dicht is kun je ons bellen (06 3414 6116)*:

Dinsdag tussen 15.00 en 16.00

Donderdag tussen 15.00 en 16.00

Zaterdag tussen 15.00 en 16.00

  • is de lijn (lang) bezet? Stuur ons een app dat je graag wilt dat wij je bellen! We doen het graag!