Orthomoleculair Voedingsconsult

Bij Big Dog Company kun je een consult inplannen met mij: Ingrid Smolders, Orthomoleculair therapeut. Meestal blijft het wel even stil als ik vertel wat ik doe; je ziet mensen denken: ortho...hoe? Nog nooit van gehoord! En dat begrijp ik. 

Wat is een Orthomoleculair therapeut?

Orthomoleculaire geneeskunde is een vorm van complementaire geneeskunde: aanvullend. Aanvullend op de reguliere geneeskunde.

Het is inzetbaar bij een groot aantal veel voorkomende aandoeningen, zoals spijsverteringsklachten (diarree, verstopping, spugen), allergieën of allergie-achtige klachten zoals jeuk, huid- en vachtproblemen, overmatig krabben en bijten, bij overgewicht, auto-immuunziekten en zeer ondersteunend bij chronische ziekten (bv. nierproblemen, gewrichtsproblemen).

En uiteraard perfect bij verschillende levensfasen: gewoon omdat je wilt dat je hond gezond oud zal worden!

Als orthomoleculair therapeut ga ik via een uitgebreide anamnese (vragenlijst) al die puzzelstukjes naast elkaar leggen om zo tot de oplossing te komen: de oorzaak van het probleem in het lichaam. Van daaruit bedenk ik hoe we deze verstoorde werkingsmechanismen kunnen gaan herstellen.

Dat doen we samen: jij, je hond en ik. Precies op maat voor je hond, maar ook voor jou! Want als baas moet een advies ook bij jóuw leven en overtuiging passen.

Ga voor meer informatie naar het artikel in onze blog over Orthomoleculaire voeding

Website Into-the-Wild