Wat is Kant en Klaar Vers Vlees (KVV?)

KVV staat voor Kant en klaar Vers Vlees of Kompleet Vers Vlees.

Het is een goed alternatief als je je hond “vers” of rauw vlees wilt voeren, maar het niet zelf wilt samenstellen volgens het BARF principe. KVV is, zoals de naam het zegt, kompleet (als je een goed merk hebt!) en bevat alles wat de hond nodig heeft.

Het zijn vaak rollen, in de vorm van een worst. De producent vermaalt spiervlees, botten en diverse organen in een bepaalde verhouding en daarna wordt het mengsel met een machine in een worst geperst en ingevroren. Om het aan je hond te geven, ontdooi je de worst en doet de benodigde hoeveelheid in zijn voerbak.

Mag ik KVV en brokken geven?

Soms willen mensen een combinatie van brok en KVV geven. Er zijn veel berichten op internet en social media dat dit niet goed is. Onze stelling is anders. Indien je hond goed tegen de afwisseling kan (dus geen diarree krijgt of gaat braken bijvoorbeeld) dan is het wat ons betreft geen probleem. Wij adviseren niet om het tegelijkertijd te mengen. Dus bijvoorbeeld:

  • In het weekend vlees, door de week brok
  • 3 dagen brok, 4 dagen vlees of andersom
  • In de ochtend brok in de avond vlees (of andersom)
  • NIET: brokken en vlees mengen in een bak

Let op de samenstelling van KVV

Er zijn veel merken op de markt, en de laatste jaren is dit exponentieel gegroeid! Verschillen tussen de merken kunnen zijn:
– de verpakking (worsten, plakjes, bakjes)
– de inhoud (bijvoorbeeld met of zonder rijst; met of zonder groenten)
– de mate van vermaling (fijn, grof)
– de prijs

Met name de prijs is vaak bepalend voor mensen, en dat is begrijpelijk. Echter, let wel op WAT voor vlees er gebruikt wordt. Als het etiquette “dierlijke bijproducten” noemt, vraag jezelf dan af wat dit betekent. Kijk ook naar welk soort vlees en welke organen er worden gebruikt. Longen en de milt zijn ook organen, deze zijn goedkoop en sommige merken gebruiken deze, maar deze organen bevatten niet de benodigde vitamines. Over het algemeen kun je er vanuit gaan dat goedkoop duurkoop is.

Kijk in onze webshop naar onze geselecteerde merken KVV

Lees ook ons artikel ''hoe kies ik een goede kvv''

Geplaatst in KVV.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *